juli 31

0 comments

10 Tips voor een luxe hotelkamer gevoel thuis

By Nelly

juli 31, 2020


Adam Winger- Ilus Home interieurontwerp Nelly Gansekoele Enschede

Adam Winger

Nu dat we veel meer tijd thuis doorbrengen beseffen we dat het belangrijk is om een ruimte te creëren waar we echt tot rust kunnen komen. De slaapkamer is voor de meeste mensen de plek waar ze zich even terug kunnen trekken en even kunnen uitrusten en bijtanken. Hoe fijn is het dan als je je kunt terugtrekken in een slaapkamer met de uitstraling van een luxe hotelkamer?


Je weet wel dat gevoel van op reis zijn en in je hotelkamer aankomen. Zodra je de deur opengooit wil je je alleen maar in dat bed laten vallen en even tot rust komen. Precies dat gevoel kun jij voor je eigen slaapkamer thuis creëren met mijn tips voor een luxe hotelkamer gevoel thuis.

10 Tips voor een luxe hotelkamer gevoel thuis Ilus Home interieurontwerp Enschede


1. Een goed bed en matras

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je er goed kunt slapen. Dus een goed bed met een goed en comfortabel matras is een must. Laat je goed informeren bij een beddenspeciaalzaak zodat je altijd de juiste matras voor je lichaam en slaapstijl hebt.

2. Fris beddengoed

Op een goed matras hoort ook fris beddengoed om het helemaal af te maken. Kies voor beddengoed gemaakt van satijn-katoen, linnen of gewassen linnen. Zorg ook voor een goed hoofdkussen. Daarnaast is het mooi als je een aantal extra kussens hebt voor bij het opmaken van het bed en als je zoals ik graag rechtop leest in bed als extra rug steun.

Adam Winger

3. Voeg een extra laagje toe met een plaid

Om je bed helemaal stylish op te maken is een plaid een fijne toevoeging. Bij het opmaken van het bed kun je de plaid aan het voeteneinde van het bed draperen. Zo is ie altijd bij de hand om snel erbij te pakken als het een beetje fris is. Lekker knus.

4. Ga voor rust

In hotelkamers vind je weinig afleiding. Vaak is het heel rustig, bijna minimalistisch ingericht. Er zijn genoeg opberg mogelijkheden aanwezig. Kies kasten met deuren zodat je zoveel mogelijk spullen achter een deur kunt opbergen. De slaapkamer is niet de plek voor veel open planken omdat dat oogt rommelig. Als je weinig spullen in het zicht hebt zorgt dat voor mentale rust.

Gubi - Hotel Mauritzhof

5. Maak van je badkamer een mini spa

Houd je lievelings producten bij de hand. Gebruik een superzachte badjas en dikke handdoeken om het gevoel van luxe nog meer te onderstrepen.

6. Denk goed na over de verlichting

In een hotelkamer vindt je altijd meerdere lichtbronnen. Vaak een spotje bij de deur, spotjes in het midden van het plafond, een staande lamp bij de zithoek, wandlampen aan weerskanten van het bed, spotjes om de kledingkast te verlichten en verlichting in de badkamer natuurlijk. Thuis wil je deze verdeling voor zover mogelijk ook nabootsen. Waar het kan kies dan voor lampen die je kunt dimmen. De lampen naast het bed kunnen tafellampen of wandlampen zijn. Als je ze maar symmetrisch houd.

The Hoxton Hotel

7. Kleuren kiezen

Kies een rustgevende kleurenpallet voor de slaapkamer. Ga je voor behang? Kies dan eentje van goede kwaliteit.

The Hoxton Hotel

8. Raambekleding

Zorg voor goede raambekleding. Je kunt altijd zo lekker lang uitslapen als je in een goed hotel bent. Een van de reden hiervoor is dat ze hele fijne verduisterende gordijnen gebruiken. Is het je wel eens opgevallen dat er meerdere gordijnpanelen zijn? Een lichtdoorlatende in-between gordijn en een verduisterende overgordijnen. Die twee soorten gordijnen samen is magic. De in-between zorgt voor de nodige privacy en de overgordijnen zorgen voor de gezelligheid en het super donker maken van de kamer.

9. Een groot gebaar

Je luxe hotelkamer thuis is niet helemaal compleet zonder de statement spiegel. Je weet wel de hele grote spiegel hangend aan een wand of leunend tegen een wand? Een spiegel in je kamer zorgt voor licht weerkaatsing en het optisch groter laten lijken van je slaapkamer.

Natanja Grun

10. Voeg persoonlijke touches toe

Als finishing touch voeg je nog wat persoonlijke items toe aan je slaapkamer om het helemaal jouw oase te maken. Een bos van je favoriete bloemen op een kast bijvoorbeeld. Of je favoriete geurkaars of interieurparfum.

Nu ben je helemaal klaar om in dat lekkere opgemaakte bed te springen. Alleen nog even uitzoeken wie het roomservice ontbijtje gaat verzorgen.

Wil je gelijk aan de slag met mijn tips voor een luxe hotelkamer gevoel thuis? Kan je wat kleur tips gebruiken? Check dan hier mijn blog met tips over hoe je de juiste verfkleur kunt kiezen.


Heb je meer advies nodig? Neem contact met me op via mijn contactformulier en dan help ik je graag verder.

Over de auteur

Nelly is de oprichter van Ilus Home. Zij ontwerpt persoonlijke interieurs voor drukbezette professionals door hun woonstijlen samen te brengen tot een geheel.

Laat een reactie achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


 Schrijf je in voor de Ilus Home nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons interieur nieuws!