maart 6

0 comments

10 tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

By Nelly

maart 6, 2020

Thuiswerken

Tegenwoordig is het heel normaal dat bedrijven hun werknemers toestaan om flexibel te werken. Werknemers werken daarom steeds vaker vanuit huis. Er is ook een grote groep zelfstandigen die een kantoor aan huis hebben. Thuiswerken is een fijne oplossing voor werknemers en zelfstandigen. Maar hoe zorg je dat je een ruimte creëert die fijn aanvoelt om 8 uur per dag te zijn. Je wilt geconcentreerd kunnen werken en productief kunnen zijn.


Ik heb 10 tips voor je op een rijtje gezet met dingen waar je op moet letten als je je thuiswerkplek gaat inrichten zodat het een fijne plek wordt.


1. Een goede bureaustoel

Het allerbelangrijkste is een goede bureaustoel. Zo eentje die je kunt verstellen en die je rug voldoende ondersteund. Een goede zithouding is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je minder last krijgt van rug, nek en schouderklachten.

2. Bureau

Een bureau op de juiste hoogte is ook een onmisbaar meubelstuk op je thuiswerkplek. Je kunt er ook voor kiezen om een zit-sta bureau te nemen of een op hoogte verstelbaar exemplaar. Als je een goed bureau en bureaustoel hebt uitgekozen dan is het zaak om te zorgen voor een ergonomisch toetsenbord en muis als je veel achter de computer of laptop zit.

3. Natuurlijk licht

Maak voor zover mogelijk optimaal gebruik van het natuurlijke licht wat er binnenkomt in je kantoor. Als het kan, zet je bij bureau bij het raam. Je kunt naar buiten kijken en zo heb je het beste licht op je bureaublad. Kan je je bureau niet bij het raam zetten? Zorg dat er voldoende functioneel licht aanwezig is. Denk aan een bureaulamp of plafond spots die je kunt richten.

Trendenser

Jansje Klazinga voor Vtwonen

4. Opbergplek

Opbergruimte is erg belangrijk op je werkplek. Kies voor gesloten kasten zodat je snel al je spullen uit het oog kunt opbergen. Om je kasten goed georganiseerd te houden kun je mandjes en bakjes gebruiken voor dingen als kantoorartikelen.

5. Planten

Gebruik planten in je thuiswerkplek. Planten dragen bij aan een gezond klimaat in de ruimte. Planten zuiveren de lucht en produceren zuurstof. Deze groene vrienden zijn dus niet alleen mooi. Ze hebben ook een positieve invloed op je creativiteit, productiviteit en concentratie. Een win win situatie dus.

6. Compacte werkplek

Heb je weinig ruimte voor je thuiswerkplek? Ga voor een compacte werkplek. Gebruik een secretaire of opklapbaar bureau om aan te zitten. Deze oplossingen kun je in de meeste gevallen wel kwijt. Heb je net niet genoeg plek voor een secretaire of opklapbaar bureau? Maak er zelf een met een plank en wat steunen aan de muur. Heb je een hoek in een kamer vrij? Zet daar je bureau in. Zo creëer je een knusse plek om te werken.

7. Opgeruimd staat netjes

Zorg voor een opgeruimd bureau. Dat helpt echt je productiviteit te verhogen. In het Engels heb je een gezegde die ik hier zo goed bij vindt passen. “A place for everything and everything in its place”. Als al je spullen een plek hebben om te leven dan weet je altijd waar ze weer opgeruimd moeten worden en waar je ze weer kunt vinden. Maak van je rommella een georganiseerde “master piece” door het gebruik van la verdelers. Geloof me je gaat me dankbaar zijn.

8. De kabel jungle

Een doorn in mijn oog zijn altijd die losse kabels overal. We gebruiken heel veel verschillende elektronische apparaten die elk weer hun eigen oplader en of stekkers hebben. Zorg dat je deze kabels wegwerkt. Dat oogt lekker rustig. Gebruik meubels met een kabelgoot of bouw er zelf een voor onder het bureau. Ik gebruik ook vaak een mooie mand waar ik kabels, stekkerdozen enz. instop zodat ze uit het oog zijn.

9. Kleur aan de muur

Om de sfeer op je thuiswerkplek nog extra te verhogen kun je de wanden verven. Kies voor kleuren die bevorderlijk zijn voor de concentratie. Koele kleuren zoals blauwtinten gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout zijn altijd een goede keuze. Je kunt een kleur op de muur doen maar je kunt ook denken aan kleurrijke accessoires voor op je bureau. Daarmee kun je lekker losgaan en voor knal kleuren kiezen. Weet je niet waar te beginnen als je verfkleuren moet kiezen? Check dan deze blog waarin ik je verteld hoe je dat aanpakt.

Alexander van Berge voor VTwonen

Oh Happy Day

10. Een persoonlijk tintje

Maak je thuiswerk persoonlijk. Hang je favoriete foto of kunstwerk aan de muur in een mooie lijst.

PRCHTG voor VT wonen

Met deze tips kun je nu aan de slag om je ultieme thuiswerkplek in te richten. Heb je meer advies nodig? Neem contact met me op via mijn contactformulier en dan help ik je graag verder.

Over de auteur

Nelly is de oprichter van Ilus Home. Zij ontwerpt persoonlijke interieurs voor drukbezette professionals door hun woonstijlen samen te brengen tot een geheel.

Laat een reactie achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


 Schrijf je in voor de Ilus Home nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons interieur nieuws!