mei 17

2 comments

8 Niet te missen Netflix series voor de interieurliefhebber

By Nelly

mei 17, 2020

Interieur Programma

Nu we meer tijd thuis besteden is het gouden tijden voor de steamingsdiensten. Heb je Halve Disney+ of Amazon Prime uit? Of ben je gewoon opzoek naar nieuwe series om te kijken? Ik heb een aantal toffee series op een rijtje gezet die zeker niet misstaan in de kijklijst van een interieurliefhebber.


1. The World’s Most Extraordinary Home

In deze serie zie je de meest bijzondere woningen op de meest bijzondere plekken over de hele wereld. Soms denk je wel, hoe hebben ze dat nou weer voor elkaar gekregen? Een huis bouwen op zulke afgelegen plekken. Je hoort van de bewoners over hoe zij het project hebben aangepakt en waarom ze hebben gebouwd in de meest  soms moeilijk bereikbare plekken.

2. Amazing Interiors

Hele gewone huizen aan de buitenkant worden aan de binnenkant getransformeerd tot soms over de top ruimtes. Van een roze interieur waar zelfs Barbie jaloers op zou zijn tot een extreem luxe penthouse. Van een duiktank in de woonkamer tot een heuse spookhuis. Als je dit gezien hebt zul je je altijd blijven afvragen wat er achter de voordeur schuilt van de huizen waar je langs loopt.

3. Abstract The Art Of Design

Deze lijst ging toch over interieurs? Ik hoor je het denken. Interieur is design, is kunst, is meer dan alleen een muurtje in een bepaalde trendy kleuren verven. Ik wil je uitnodigen om ook eens breder te kijken voor meer inspiratie voor je huis. In deze serie worden er verschillende kunstenaars gevolgd die heel divers werk maken. Van een illustrator tot een architect. Heel erg interessant om een kijkje te nemen in hun creatieve brein. Zeker een aanrader dus.

4. Cabins In The Wild

De titel zegt het al. Een hut in de wildernis. Cabin in The Wild is een competitie programma waar je teams van ontwerpers en bouwers volgt die hun visie tot leven wekken. Uiteindelijk worden de gebouwde hutten ergens in Wales samengebracht als mobiele op-up hotel.

5. Next In Fashion

Ook weer een programma die niet gaat over interieurs. Ik kan je vertellen dat mode trends en interieur trends elkaar volgen. Kijk maar naar gebruik van bepaalde materialen in de mode die je daarna ziet verschijnen in interieurs. Die twee ogenschijnlijke aparte werelden beïnvloeden elkaar voortdurend. In deze serie volg je 18 designers die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. Ze strijden voor een grote geldprijs om te investeren in hun bedrijf.

6. Stay Here

In deze serie worden huizen, appartementen en kamers omgetoverd tot stijlvolle boetiek hotels. Waarom zul je denken? Zodat de eigenaren ze via bijvoorbeeld Airbnb kunnen verhuren in hogere segmenten. Verhuur je zelf al op een van de platformen en wil je ruimte een make over geven en meer geld verdienen met je investering? Dit is dan de serie voor jouw!

7. Tiny House Nation

De tiny house is al even de trend in Amerika. Je ziet ze hier in Nederland ook verschijnen. Als vakantiehuis bijvoorbeeld. Deze serie neemt je mee naar verschillende mensen die hun eigen kleine huis aan het bouwen zijn maar die door allerlei omstandigheden het project nog niet hebben kunnen afmaken. Je gaat zien dat er veel planning en werk gaat in het bouwen van een tiny house.

8. Interior Design Masters

Deze laatste in de lijst is weer een competitie show. Deze keer uit Engeland. Een groep mensen die niet in de interieur business werkzaam zijn gaan de strijd met elkaar aan om een mooie prijs te winnen. De winnaar mag de hotel bar ontwerpen voor een groot hotel in Londen.

Ik hoop dat je nu genoeg ideeën hebt voor je volgende binge-sessie. Met welke serie ga jij eerst beginnen?

Wil je na het zien van deze series zelf aan de slag met je interieur? Check dan een van mijn andere blogs met tips over het kiezen van de juiste verfkleur hier.

Over de auteur

Nelly is de oprichter van Ilus Home. Zij ontwerpt persoonlijke interieurs voor drukbezette professionals door hun woonstijlen samen te brengen tot een geheel.

Laat een reactie achter
  1. Hey Nelly,
    wat ziet je website er mooi uit ! Top 👍🏽
    Ik ben uiteraard benieuwd naar die 10 kijktips in dit blog, maar gaat dit ook zonder abonnement op Netflix of zie ik een linkje over het hoofd waarop ik door kan klikken en (gratis) kijken ?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


 Schrijf je in voor de Ilus Home nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons interieur nieuws!