mei 31

0 comments

Wat is een moodboard en wat kan ik ermee

By Nelly

mei 31, 2019

Interieur Styling, Moodboard

theedoeken roze muur met een ballon in de vorm van het woord love in het rood een deur gemaakt van underlayment met een zwarte deurkruk

Weet jij wat een moodboard is en wat je ermee kunt bereiken? Lees verder en ontdek het.


Moodboard

Een moodboard is een verzameling afbeeldingen, teksten, kleuren en items die als visualisatie dienen van een concept, idee, gedachte of gevoel. Je kunt moodboards gebruiken voor verschillende doeleinden. Wil je een toffe vakantie visualiseren of je jaardoelen op één plek verzamelen of misschien een nieuwe collectie voor je bedrijf brainstormen? Moodboarding is hier allemaal goed voor.


Met een moodboard kun je je doel in beeld brengen. Het helpt je je doel te visualiseren waardoor je beter zicht krijgt in de stappen die je te zetten hebt om dat doel ook echt te bereiken. Als het gaat om je interieur is moodboarding uitermate geschikt om visueel je interieurstijl te laten zien


Weet je nog niet wat je interieurstijl is? Dan kan het proces van moodboarding uitkomst bieden. Op je moodboard ga je ideeën verzamelen die het gevoel overbrengen die jij met je interieur wilt bereiken. Denk eens na over de volgende vragen.Hoe wil ik mij voelen als ik in mijn huis ben? 


Hoe wil ik dat mijn gasten zich voelen als ze in mijn huis zijn?


Welke dingen zijn voor mij belangrijk om om me heen te hebben in mijn huis?
Welke kleuren horen bij het gevoel wat ik wil hebben in mijn huis?

4 Vragen om over na te denken voordat je met je moodboard aan de slag gaat


Vind jij het lastig om kleuren te kiezen voor jouw ruimte? Ik heb 6 tips voor je om de juiste verfkleur te kiezen.


op de achtergrond een moodboard met tekst wat is een moodboard en wat kan ik ermee

Je kunt lekker aan de gang gaan met het knippen en scheuren van mooie plaatjes uit magazines. Hieronder geef ik je nog meer tips voor dingen die je kunt gebruiken voor een moodboard.


Oude kalenders voor foto’s van kunst, architectuur en natuurfotografie

Product folders

Verf kleurenstalen

Kleurenpaletten

Behang stalen

Tegel stalen

Stof stalen

Houtsoorten

Bloemen

Planten bladjes


Digitale Moodboard

Je kunt ook je moodboard digitaal maken. Dat kan bijvoorbeeld op Pinterest of met Photoshop. Heb je geen Photoshop skills of zijn ze een beetje roestig? Kijk eens naar online grafisch ontwerp tools. Een hele fijne tool om te gebruiken is Canva.com. Canva is een gratis tool voor beginners en professionals. Je hebt alleen een account nodig om van start te gaan. Dus ook als je niet grafisch onderlegd bent is dit een aanrader.


Kijk naar een instructie video van Canva of bekijk de quick start guide om snel van start te gaan met ontwerpen. met Canva.


Voor meer interieur tips connect met mij op Instagram of Facebook.

Over de auteur

Nelly is de oprichter van Ilus Home. Zij ontwerpt persoonlijke interieurs voor drukbezette professionals door hun woonstijlen samen te brengen tot een geheel.

Laat een reactie achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


 Schrijf je in voor de Ilus Home nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons interieur nieuws!