Je Woonwensen Helder

Voordat je start

Voordat je aan de slag gaat met het uitzoeken van meubels en het kiezen van verfkleuren voor de make-over van je woonkamer, raad ik je aan om even te gaan zitten en een plan te maken. Met een goed doordacht plan zorg je ervoor dat je geen essentiƫle dingen over het hoofd ziet. Zo voorkom je dat je halverwege dingen moet omgooien. Een goed begin is het halve werk, tenslotte.
Ik ga je helpen om je woonkamer make-over goed voor te bereiden, zodat je na het doorlopen van deze cursus vol vertrouwen aan de slag kunt gaan.

Woonwensen

Het concreet maken van je woonwensen is heel belangrijk voor de restyling. De keuzes voor bepaalde meubelstukken hangen nauw samen met hoe je een ruimte wilt gebruiken. Een voorbeeld: Je houdt van lang natafelen of spelletjes spelen aan de eettafel. Dan is het extra belangrijk dat de eettafel en eetkamerstoelen die je kiest, ook na 1 uur nog lekker comfortabel zitten.


Heb je jonge kinderen en wil je dat zij ook een ruimte krijgen om te spelen in de woonkamer? Dan is voldoende opbergruimte voor speelgoed heel belangrijk. Je wilt niet dat het speelgoed overal in de woonkamer verspreid ligt.

 
Wanneer je je woonwensen helder hebt, is het tijd voor de volgende stap. Om een succesvolle restyling te realiseren, beginnen we met een schone lei. Dat betekent niet dat je direct alles uit de woonkamer moet halen en de muren wit moet schilderen. Het gaat erom dat je gaat kijken wat je wilt houden en wat er weg mag. De items die blijven, worden hergebruikt in de nieuwe situatie. De items die weg mogen kun je doneren of weggeven aan een kringloopwinkel. Heb je items die nog gewild zijn, dan kun je altijd Marktplaats en Facebook Marketplace gebruiken om ze te verkopen.


Opdracht

Vul de vragenlijst in zodat je een goed beeld krijgt van je wensen voor je woonkamer.